Nieuws

Op onze website bieden we verschillende soorten nieuws aan.

 • Verenigingsnieuws is op deze site te lezen, maar ook op de websites van onze scholen.
 • Op onze site presenteren wij onder 'schoolnieuws' ook een selectie van nieuwtjes die onze scholen op hun eigen website publiceren.
 • Uit de media is een rubriek met nieuwtjes die aan onderwijs en kinderen zijn gerelateerd. Ze worden opgespoord uit verschillende media.

  4 juli, Aardappeloogst op dakterras Fûgelsang
  CBS De Fûgelsang heeft een dakterras waar groep 5 een schooltuin heeft. Vandaag werden de eerste aardappeltjes geoogst.
  In een aantal meterbakken zijn bloemen, tomaten, pompoen en aardappelen gezaaid. Met emmers en gieters geven de leerlingen dagelijks, bij toerbeurt, water aan de planten in de bakken. Onkruid wordt liefdevol maar resoluut verwijderd.
  Hoe mooi kan onderwijs zijn!
  4 juli, CBS De Flambou heeft nieuwe schoolshirts
  Met dank aan de lokale aardappelverwerker Lamp Weston te Oosterbierum hebben de kinderen van cbs De Flambou een nieuw schoolshirt.
  Op de rug van het shirt staat een flambouw, het logo van De Flambou en op de mouw staat het logo van Lamp Weston.

  De kinderen zijn superblij en apetrots met dit cadeau en hebben het shirt gelijk bij het schoolreisje uitgeprobeerd. Zo waren de kinderen overal zichtbaar en herkenbaar.


  18 juni, sws It Iepen Finster wint de Himmelwikebokaal
  Blije gezichten en hard gejuich op sws It Iepen Finster. De leerlingen van de basisschool uit Achlum zamelden tijdens de Himmelwike in de gemeente Waadhoeke het meeste zwerfafval in en wonnen daarmee de Himmelwikebokaal. Uit handen van wethouder Jan Dijkstra ontvingen ze de beker.

  Van maandag 1 t/m donderdag 18 april deden, naast CBS It Iepen Finster, nog twaalf andere scholen uit de gemeente Waadhoeke mee aan de Himmelwike van Omrin. De Himmelwike is een jaarlijks terugkerend project waarin het thema zwerfafval centraal staat. Naast theorie gaan de kinderen dus ook de straat op om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken.